Alla inlägg under oktober 2008

Av Familjen Edengrand - 9 oktober 2008 21:43

Efter en kort träff mellan syskonen åkte vi hem och fikade lite kvällsmat. Med posten kom ett rart vykort från en familj vars barn går på Munspelet, för oss okända, men barnen visste direkt vem det var! Det var Alma i 3:an och Anton som nu går i 6:an på ÖT. På kortet stod de att familjen gått genom det som vi nu gör när deras son var liten. Jag ringde upp dem och det var jättetrevligt att få prata med mamma Mari. Efter ett långt samtal undrade hon om hon och Anton fick komma till helgen och hälsa på Elias. När jag berättade det för Elias blev han glad.

Telefonen gick "varm" så jag hann inte svara alla så då fick jag ett sms på mobilen. "Hej. Elias står i duschen och håret åker av i stora tovor. Sov gott!" Då fick jag ringa upp honom direkt. Han tyckte det var lite kul... Min  känsla är obehag inför så kraftigt håravfall, så pass att det söker mig. Inte att se honom hårlös, men att allt hår bara "glider av"... Så jag har knappt kunna sova i natt pga det.

Av Familjen Edengrand - 9 oktober 2008 16:10

Det blev ingen sövning idag pga av ändring i schemat på op. Så det blir i morgon i stället. Det blev ändå dax för att sätta en nål i port-a-cathen. Elias tycker det är jobbigt med alla behandlingar och blir nervös inför nålstick. Men Syster Nina är en fena på att ta hand om Elias, så det gick jättebra! Han fick välja en låda och i denne fanns det "15kr" som han samlar till ett presentkort.  Cytostatikan han fick idag gav Elias ont i käkarna och ännu mer magont, men trots detta har han gått i skolan och promenerat en del på barnkliniken. Han är en så tapper kille! Trots att hans blodvärde var i botten igen. Så just nu ligger han i sängen och sover medan det droppar in en påse blod igen.

Jag har letat nya "foppatofflor" i hela stan, men hittade bara de äkta dyra á 500kr, dessutom inga svarta som han vill ha, så det blev inga, men däremot så hittade jag en Lugi-mössa och en kofta i gosedjurstyg. Urskön! En mörkgrå snygg. I morgon är en annan dag och då får jag se om det finns några nere på Nova. Köpte även en dubbelcheeseburgare på MacDonalds till honom. Den åt han med god aptit.

Christer är hemma och hämtar systrarna så de får träffa sin bror om en stund när han vaknar.

Läkarna berättade att kortison i högdos ger ofta humörförändringar i form av att man blir aggresiv eller dämpad. Det är helt otroligt, för Elias har ännu inte blivit det minsta arg, han är lite dämpad - men vem skulle inte vara det helt normalt utan kortisonbehandling i hans situation? Vi har tidigare skojat med Elias att han skulle kunna spela skjortan av vem som helst pga av sitt pokerface. Han tillhör inte dem som pratar för mycket. Speciellt inte med vuxna. Men han tänker! Han hör och registrerar allt omkring sig, även då man tror att han inte gör det. Sedan tänker han på alla. Vill att alla ska ha det bra och bryr sig om dem han känner oavsett vad. Vi tror aldrig han har varit elak mot någon medvetet. Han är alltid snäll och mest blyg/tystlåten (mot vuxna) och som han själv säger "en känslig person". Det är en god egenskap och vi hoppas att Elias ska fortsätta vara den goa känsliga personen framöver också. Han funderar på hur sina kompisar funderar nu när han ligger här på sjukhuset och det är så kul att höra. Han tror Frans i klassen kommer tycka det är mest jobbigt när han tappar håret.

Karin kom förbi innan hon gick hem. Hanna glömde halsbandet som Elias gav henne.

Tack alla Ni som finns runt oss!!! Det är gott att ha Er där! Kram till Er alla!

Av Familjen Edengrand - 9 oktober 2008 09:13

Av Familjen Edengrand - 8 oktober 2008 19:35

Ännu en dag då solen skiner och Elias har haft härliga besök. Medan jag stod i duschen kom Krzysztof på besök och strax därefter kom Elias lärare Marianne med klasskompisarna Yasmine, Angelica och Frida. De fick en "lektion" i PS2, The simpsons game av Elias. De skrattade och hade kul. Saft, kakor i mängder och så klart godis till dem också...Ännu en gång så hamnade några barn i stora nallen.

Efter detta blev det dax för lite seriös skolgång. Matte och engelska. Lånade en bok om vikingar som vi ska läsa högt ur så vi får en mysig stund tillsammans.

Jag gick en promenad efter en fika med en kär kollega. Tog svängen om Domkyrkan och tände ett ljus för Elias och gick sedan in till Arken och köpte en amulett. Tog sedan bussen till Beatrice på skolan. Ville överraska henne med att vi skulle åka buss. Jättekul tyckte hon, så vi åkte en extra sväng med 11:an och hamnade lite där det inte var tänkt, men vad gör det en solig dag när man inte har bråttom? Sen tog vi bussen till sjukhuset. När vi kom dit hade Elias storfrämmande - Hanna. De låg i sängen tillsammans och ...just det, spelade PS2. Innan Hanna kom var det två lagkamrater som varit och besökt honom, Jesper och Carl.

Barncancerföreningen bjöd på fest! Italiensk buffé och annat urmumsigt men också sådant som passar kräsna och sjuka barn. Tårtor och choklad till efterrätt. Sedan fick alla barn vars ett litet gulligt gosedjur.

Tre tjejer från gymnasiet som går sitt sista år på Polhemskolan har ett projekt. De ville att barnen skulle måla några teckningar som de sedan ska välja ut 5st och göra vykort. De ska sedan sälja dessa på stan för att samla in pengar till barncancerfonden. Så alla som kommer i kontakt med dessa, tänk på att de är helt unika. Gjorda av barnen som har eller är i kontakt med barncancer. Teckningen Elias gjorde var helt enorm! Man kunde känna hur han känner sig inuti. Det var stora taggiga figurer i hemska balandade färger och cirklar runt runt. På teckningen skrev han "Världens sämsta sjukdom = cancer!"

Prinsessan Madeleine kommer inte i morgon som planerat. Hon har blivit sjuk. Så hon har bokat in ett nytt datum den 21 okt. istället. Vi som sett fram emot detta och tänkt att det blev helt perfekt i tiden när Elias vaknat ur narkosen och hunnit äta lite.

Beatrice var glad för att äntligen kunna få hälsa på - även om hon fick hålla sig på en bits avstånd. Louise är iväg på läger med skolan och hon har sms:at att hon har jättekul! Härligt, precis som det ska va!

Innan vi åkte hem läste pappa högläsning ur boken Magnus Viking. Spännande och lite läskig. 

Efter denna dag åkte en trött Beatrice och jag hem nöjda med denna dagen.

Elias låg och såg på reklam, där de tog fram och undrade om det var bättre förr. Elias tyckte att det var bättre förr för honom. Han längtar dit.

Sjuk= :-C     Frisk= :-)

Av Familjen Edengrand - 8 oktober 2008 13:34

Ville bara sätta in en bild på Elias och hans fantastiska pianolärare Krzysztof, som är så otoligt duktig på att lära ut till sina elever och är så snäll! Hälsar på Elias och ringer och hör hur det är med honom. En stor kram från oss!

Ovido - Quiz & Flashcards