Alla inlägg under oktober 2008

Av Familjen Edengrand - 14 oktober 2008 13:39

Idag kom alla Elias underbara klasskompisar och deras lärare Marianne och Annika på besök. Lalla gillar inte paj, så Elias bestämde att det skulle bli rulltårtabakelse och chokladmuffins. Det skrattades och babblades runt bordet. Alla fick se hur  port-a-cathen ser ut där Elias får sin medicin i sig. No,big deal för dem.

Alla barnen var glada, men gladast ändå var nog Elias. Härligt att ha så bra lärare som fixar och ställer upp för oss.

Av Familjen Edengrand - 13 oktober 2008 22:12

Jag har varit på Munspelet och pratat med flera av personalen och Elias lärare Marianne. Så han kan hänga med i skolarbetet utan att missa för mycket. Eftersom de planerat att hälsa på på sjukhuset i morgon, bestämde vi att alla får komma hem till oss på en fika i stället. Tänkte att det kanske kan vara bra att förbereda sina klasskompisar på Elias nya utseende och så klart inte missa den sociala kontakten. Elias blev urglad åt den nyheten! "Johoo!"

Eftermiddagen förgylldes med besök av kompisen Samuel och hans mamma Marit, sen kom Jessica förbi bara för att säga hej. Härligt att höra att även utomstående kan se Elias bättre mående. Christer har skruvat upp en stor del av staket på framsidan, så hundarna inte ska springa sin kos och jaga alla bilar de får syn på... Förhoppningsvis ska han bli klar innan vintern är här.

Av Familjen Edengrand - 13 oktober 2008 11:45

På ronden idag sa läkaren "Elias kommer att klara detta". Kan man få bättre besked???

Allt fungerar bra. De är tom något förvånade över att Elias inte fått feber eller blivit sjuk pga av att han har så dåligt immunförsvar. Men vi har ju en sanerad tillvaro för hans skull. Vi städar och tvättar av där han är varje dag och han får inte träffa andra sjuka. Inte ens Beatrice får vara i hans närhet än pga hennes enträgna förkylning, men det verkar fungera så vi fortsätter på lika villkor.

Allt detta innebär att Elias kommer att vara på permission tills på torsdag då han ska få en tuff behandling med cytostatika som kommer "dra ner honom" igen. Biverkningarna kommer göra att han får ont i magen och i käkarna och illamåendet kommer tillbaka. Men vi är beredda och ska ladda inför det. Vi hoppas att det trots allt ska fungera över förväntan då också. Elias är en klok gosse, så kan vi bara peppa honom så vinner han nog mycket på det.

Tack Gode Gud för så underbara besked! Tack alla Ni som finns runt oss och stöttar oss. Det betyder mycket för oss och Elias tillfrisknande! Vi tror att det är halva medicinen med så många besök, brev, teckningar och samtal mm.

Av Familjen Edengrand - 12 oktober 2008 09:47

Söndagen har varit en lugn och skön dag. Suttit uppe en hel del istället för att ligga ner i soffan hela dagen. Ett tecken på framsteg.

Elias har inte haft några smärtor i kroppen alls förutom blåsor i munnen. Dessa blåsor är en "biverkan" på den behandling han genomgår och är mycket smärtsam. Det gör att han har svårt att äta och dricka pga av det, nu är det inte så mycket illamående och kräkningar längre. Vi fick tipset att köpa ett nytt preparat på apoteket och det fungerar lite bättre än inget alls. Elias tycker det smakar pyton och är ledsen över att behöva ta det, men vad har han för val?

Avdelningen ringde oss på kvällen och sa att Elias kunde vänta tills i morgonbitti med att komma in om han inte hade fått feber eller kände sig "dålig".  Skönt att få ännu en dag/natt hemma. Elias mår psykiskt mycket bättre av att slippa vara på sjukhuset eftersom han inte påminns hela tiden om sjukdomar. Han ser andra sjuka barn och sköterskor som hela tiden frågar hur han mår - klart att han känner efter lite extra då. Hemma kan ha ta det lugnt och mysa lite med hundarna och bara vara. Få bestämma lite mer vad han ska äta också, utan att det blir svårt för oss att fixa det.

Av Familjen Edengrand - 11 oktober 2008 19:30

Då var snart lördagen till ända och Elias har haft en bra dag idag. Ännu bättre om det inte var för blåsorna i munnen som ställer till stora prolem. Allt han stoppar i munnen svider och vi åker till affären och går igenom kylen för att hitta något som kan ätas utan att det svider för mycket. Just nu är det mjukt vitt bröd med smör och ost. Vatten går det åt en del oxå. Tog själv en sväng till syrran idag och drack lite kaffe. Allt för att Annette och Elias skulle få ett par timmars vila. Annette är lite trött efter att ha gått på "klassträff" igår och roat sig så gott det gick. Själv känner jag att sömnen börjar gör sig påmind eller rättare sagt bristen på sömn. Har svårt för att somna då hjärnan går på högvarv och när jag väl somnar så vaknar jag hela tiden. Det räcker att Elias andas lite tyngre eller rör sig i sängen så vaknar jag. All denna oro över vad som kan hända är kanske inte alltid berättigad men jag kan inte hjälpa det! Känns ändå bättre nu än för 1 vecka sedan. Försöker hela tiden se till att Elias mår så bra som möjligt och när vi är hemma, att syskonen oxå känner att vi inte "glömmer dom". Imorgon är det söndag och trots att jag inte är troende så ska jag tända ett ljus i kyrkan för Elias och alla andra som har det svårt.

Av Familjen Edengrand - 11 oktober 2008 13:05

Fredagskvällen fungerade fin fint. Elias åt bra och var nöjd med att vara hemma med pappa och lillasyster. Själv träffade jag gamla skolkamrater från grundskolan. Det var riktigt trevligt. Dock saknade vi många som inte var där.

På morgonen ringde Mari och undrade om hon och Anton fick komma och hälsa på. Sagt och gjort kom de. Jättetrevligt att lära känna nya människor som varit i samma situation. En ny bekanskap som kommer att utvecklas! Sedan dök grannpojken Hannes och Assar, en annan ny kompis till Elias, upp. Skönt att se att Elias blir så nöjd och glad när kompisarna kommer. Lite skrämmer han dem nog, för han rapar högt hela tiden när han får ont i magen.

Våra gamla grannar från spexaren kom också förbi. Familjen Siotis med en stor härlig blomsterarrangemang med ett gulligt kort och Liliana med ett par "foppatofflor" i Elias storlek som hon inte använder. Hon åker till Amerika i morgon och ska köpa ett par nya svarta äkta när hon är där... Underbart med så fina vänner!

Nu är både Elias och Christer hårlösa på huvudet, men det är skönt att Elias inte tar illa vid sig pga det. Han använder sina mössor som om ingenting hade hänt.

Av Familjen Edengrand - 10 oktober 2008 16:09

Allt har gått bra idag! Skrattade hela vägen in i sömnen av den vita "mjölken" = när han sövdes. Mådde ok, när han vaknade.

Några timmar senare rakade pappa av resterande hår på Elias... så man kan säga att jag fick en mindre chock när jag kom tillbaka från mitt "frisör" besök. Nu är han också helt "skallig". Lite kallt, så Lugi-mössan kommer nog väl till pass.

Läkarna var så nöjda, att de sa att det var ok att åka hem på permis. Vi ska bara vara mycket observanta på minsta tecken på feber, då måste han in igen direkt.  Så nu har vi precis kommit hem och ska göra ett försök att sova hemma över natten.

Ovido - Quiz & Flashcards