Alla inlägg under december 2008

Av Familjen Edengrand - 13 december 2008 12:04

Klockan 9 ringde det på ytterdörren och in kommer det gulligaste luciatåget vi mött. Elias blev tagen helt på sängkanten med klasskompisar, föräldrar och lärare kom och lussade. Sjöng en hel repetoar med luciasånger. Vilken överraskning! Inte nog med det. De hade med sig lussefika och allt. Så himla urtrevligt! Flera av klasskompisarna hade blivit småsjuka och vågade inte komma, men oj, vad mysigt ändå. Till och med tomten hade med sig en paket som Elias fick öppna. Ett indiana Jones lego, som Elias kastade sig över när alla lämnat oss. Tack snälla för denna härliga morgon!!! Det kommer vi aldrig glömma! Urgulligt! Kram till Er alla i klassen och alla föräldrar som fixat allt!

Av Familjen Edengrand - 12 december 2008 21:28

Det har snöat sedan igår kväll och den ligger nätt och jämt kvar innan det ska till och töa bort.

På förmiddagen gjorde Elias sin hemuppgift han fått av sin goa fröken. Skrev en uppsats om "den ekonomiska politiken i Afrika.." Hmm. Nej, men lite annat när han började första klass i skolan.

När han var klar med detta spelade han och Bea TV-spel och hade jätteroligt ihop och skrattade högt. När de spelat en stund och ätit lite lunch klädde de på sig varma kläder och lekte i snön - hur länge som helst! De byggde en snögubbe, var på lekplatsen och hade det härligt i det fina vädret. Oj, vad frisk han såg ut!!! Orkade med att vara igång så länge. Underbart både för honom och oss! Man blir så glad att se honom så pigg och lycklig över hur mycket bättre han mår.

Toaletten på ovanvåningen är i princip klar!!! Rörmockaren har installerat toalettstolen och vaskrören och duschen. YES! ..så nu har vi ingen toa där nere, men det ska nog "ordna" sig så småningom.

Senare närmare kvällen var det dax för mig att jobba lite extra i Malmö och Chrille var bjuden på julbord, så barnen fick hälsa på mormor och morfar. Elias åt köttbullar med god aptit! De andra också så klart, men det känns bra om det nu blir behandling i morgon så har han lite "kraft" att ta av - eftersom han med all sannolikhet kommer må dåligt när det väl är dax. Men, han kan ha tur och kanske må ok. Man vet aldrig. De såg på Idol-finalen och njöt i fulla drag inna det blev dax att ta sig hemåt.

Av Familjen Edengrand - 11 december 2008 16:58

Idag var det provtagning igen. Men...värdena är fortfarande desamma i princip. Urlåga. Neutrofila 0.16 Så det blir ingen behandlingsstar idag heller. Så nu blir det till att vänta tills i helgen med ny provtagning, för att hoppas på att värdena är uppe tills på måndag.

Beatrice fick stanna hemma från skolan - vi vågar inte riskera att hon ska bli sjuk så hela familjen ryker på en maginfluenza. Ingen av barnen är så lyckat om det skulle hända. Det passar inte så bra med diabetes och definitift inte med Elias!!!

Istället åkte Beatrice och jag och handlade fler pärlor till änglar på stan. Sedan satte vi oss och tillverkade fler söta. Ganska mysigt och roligt att göra det tillsammans.


Av Familjen Edengrand - 10 december 2008 16:44

En lugn dag för Elias som tycker det är trist att inte kunna gå till skolan när han mår "hyfsat", så han får kämpa med sina skoluppgifter i sin "ensamhet". Annars händer inte så mycket. Följer med ut med hundarna. Det gillar han. Skönt att få frisk luft. 

Fröken på Munspelet ringde och sa att Bea troligen började bli sjuk. Hade ont i magen och var hängig. På skolan går det maginfluenza... så det var bara att hämta henne direkt. Men den mest troliga orsaken är nog hennes diabetes som ställer till det. Däremot har Louise har börjat bli förkyld igen, så hon är portad från nedanvåningen.

Beatrice designade ihop änglarna medan jag knep ihop dem med låset, så det är hon som ska ta åt sig all ära om de är söta!

På kvällen var jag bjuden på Big Bowl av mitt extraknäck, Proverso. Jättetrevligt, roligt och ytterst gott julbord. Min chef, Jolanta, var gullig att köpa alla änglar vi gjort och sedan gav hon vars en till alla vid middagen. Skyddsänglar. Sen fick vi lite mer julklappar när vi var på väg hem. Ett presentkort på hennes SPA på en behandlig där, och en bra väska. Hon är alla tiders på alla sätt!

Resten av familjen mös hemma med hämtepizza och såg på TV.

Av Familjen Edengrand - 10 december 2008 15:27

Beatrice och jag har pysslat berlock-änglar (charms). Dessa hade vi tänkt sälja för 60 kr/st och hälften av detta (30 kr) kommer vi att skänka oavkortat till Barncancerförenigen syd.

MIF

Av Familjen Edengrand - 9 december 2008 08:45

Elias ville åka upp till Karin och ta sina prover och sedan gå till sjukhusskolan, eftersom han inte kan vara på sin egen. Det är lite som att spela ryskroulette att våga honom gå dit pga av hans låga blodvärden (vita). Dessutom visade sig att hans vita hade sjunkit ännu lägre - till <0.10 i leukocyter = inga "krigare"  mot infektioner alls. Detta betyder att han inte kan påbörja sin högdosbehandling i morgon. Det blir istället att ta nya prover på torsdag morgon för att se om vi kan köra igång då. Det betyder också att behandlingsdagen står stilla, att behandlingsblock 2 inte slutar på julafton utan dröjer ut på tiden... Vi är på dag 73 sedan i fredags.

Medan Elias var i skolan sa hans lärare där, Agneta, att MIF skulle komma kl.14.00 Elias första kommentar var då att han ville att Anton i hans klass skulle följa med honom. Så jag ringde först hans mamma - och det var helt ok för henne, sen jagade vi fröken på Munspelet - eftersom det Anton inte slutat tills dess. Med lite tur och en snabb Marianne lyckades vi få tag på honom. Hon är en underbar lärare som sa att det var självklart att Anton fick "skubba" lite för att få följa med. Skojade lite med Anton och sa inte vad han skulle få göra, blev bara inkallad och fick vänta på att vi skulle hämta upp honom.

Väl på sjukhuset blev Anton överväldigad och tog en klubba och lirade med de stora pojkarna. Elias var trött & orkade inte så mycket, men tyckte det var kul ändå. De fick lite supportsaker och autografer. På vägen hem ringde Anton hem och sa att det var den bästa överraskningen han fått i hela sitt liv. Sedan spelade pojkarna spel och mös.

Till middag fick vi besök, Janne, och jag lagade Elias favoritmat. Kyckling och bulgur - och han åt en hel klubba och all bulgur som fanns på tallriken!!! Det var för väl, för han äter minilite. Blir mätt på två tuggor annars.

På kvällen fick vi upp lite tavlor på nedanvåningen, så nu blir det lite mer hemtrevligt.

Av Familjen Edengrand - 8 december 2008 20:34

Idag har Elias läst lite engelska och gjort matte. Hans prover idag var både bra och dåliga. Blodvärdet och trombocyterna är ok, men hans vita är fortsatt låga, så det blir inget besök i skolan i morgon pga av infektionsrisken. Ingen tablett ikväll heller. Det blir ny provtagning i morgon.

Själv har jag städat hela förmiddagen medan Chrille har fixat med div. snickelebank i huset. Sen åkte jag med Marit och fixade tyg till en fladdermusfåtölj. Grått långluddigt med skinnimitation på baksidan. Ställningen stod på vinden i huset när vi flyttade in, så det kan bli ganska kul att börja använda den sen.

Av Familjen Edengrand - 7 december 2008 22:43

Vad glor du på?

Ja, hon är lika tokig som vad hon ser ut! Men också lika underbar! Vår lilla fis. (Hennes smeknamn).

Ovido - Quiz & Flashcards