Alla inlägg under december 2008

Av Familjen Edengrand - 25 december 2008 10:11

Idag har vi inte gjort många knop. Mest suttit och hängt. Chrille fixade med datorer. Jag fick ett kul julkort av en god vän i mailen och kunde inte låta bli och försöka själv... klicka på länken så kan ni få se resultatet. Fniss.

http://elfyourself.jibjab.com/view/ASRLaFd1LgL7RcqV

På kvällen kom våra kära vänner Bitte och Erik ochtre av deras pojkar. Vincent är ju Elias bästaste vän, så han blev urglad över att träffa honom. Vi käkade lite paj,babblade och spelade spel. En härlig kväll.

Av Familjen Edengrand - 24 december 2008 22:07

Alla barnen var galda och lekte på förmiddagen. Storebror Anton hade nästan inte tid att åka till Staffanstorp. En julklapp var de ute och hade kul med. Den for iväg så att de får klättra lite högt och hämta den en annan dag.

När alla klapparna var laddade i säcken åkte vi iväg till mormor och morfar. Innan vi satte oss för att äta hann Louise och jag hälsa på våra gamla vänner Cissy och Arns´s och önska dem en God Jul. De hade inte mindre än 9 ursöta valpar, så vi lånade en och visade Elias och Beatrice. Jissa om Elias blev betagen! Klart att han ville behålla den. När vi lämnade tillbaka den, så kom min kusin Fredrik och hans sambo förbi och de hade också söta valpar med sig i bilen.

När vi sett färdigt på alla valpar åt vi mycket och god julmat.  Kalle kom traditionellt klockan 3, så då var vi bänkade framför TVn.

Strax därefter kom tomten och bankade på fönstret. Alla klappar delades ut i takt med att papprena slets upp. Glögg, pepparkakor och lussekatter serverades. Tomten fick en chokladbit som smakade skägg...

När klapparna var öppnade spelade vi lite Buzz-spel. Morfar låg risigt till, Elias vann, Chrille blev tvåa och jag kom först nerifrån räknat.

Efter detta gick Elias och la sig och sov en stund. Har varit mer trött idag än de andra dagarna. När vi skulle åka hem orkade han inte gå själv, så jag fick bära honom ut till bilen.

På vägen hem körde vi förbi Christers bror Peter med familj och önskade en God Jul. Väl hemma tog det inte lång tid innan vi sov gott allihop.


Av Familjen Edengrand - 24 december 2008 12:00

Från oss alla till Er alla

EN RIKTIGT GOD JUL!

Tack snälla för alla fina julkort, besök och presenter av alla de slag! Vi är så glada över att vi har så många underbara människor som bara finns runt oss.

Stora julekramar till Er var och en.

Annette & Christer & alla barnen

Av Familjen Edengrand - 23 december 2008 11:46

 En sen men stor julfrukostbrunch väntade. Elias åt med stor aptit och vi andra var inte sämre. Innan vi hunnit duka av bordet och hoppa ur nattasärkarna knackade det på dörren. Det var Jessica med sina söta döttrar (Louise, Emma och Sara) som kom förbi en sväng. Busade lite med "glada" Louise som inte hörde att de kom. Strax därefter kom det mer besök. Elias klasskompis Melanie med mamma och lillebror Tamino. De hade gått en långrunda ända hit. Det hela slutade med att barnen stannade och hade kul tillsammans. Spelade Buzz och skrattade.

Sen ringde telefonen igen, och denna gången var det Liliana som sa att nu var hon och Rut på väg en liten sväng. Elias fick den finaste kakburk vi nånsin sett med kakor i förståss, som inte kan delas med någon eftersom de lär vara så goda. En lastbil i plåt i gammal stil från Marks and Spencer.

Grannarna Agneta och Arne gav oss en fin blomma som julpresent och "inflyttningspresent".  

Vår städning havererade totalt, men så hade vi trevligt istället. Storebror Anton ville stanna tills i morgon. När vi sent fick alla i säng la sig pojkarna i bäddsoffan tillsammans och bara mös tillsammans framför en bra film på TV.


Av Familjen Edengrand - 22 december 2008 22:57

Elias somnade inte förräns vid två på natten. Jag fixade en rostad macka med jordnötssmör och ett glas mjölk vid ett. Elias var orolig inför dagens behandling. När det sen var dax att gå upp, frös han och ville stanna i sängen. Men till slut fick vi upp honom och fick i honom en "rullemacka" med kaviar innan vi kom iväg.

Karin tog emot sån tur var. Vi hade emlat både porten och på låret innan han kom upp i morse. Elias var urnervös och blev ledsen när det var dax. Karin satten nålen i ett swich i porten utan problem och tog en massa prover. Sprutan i benet gick bra, men den gör ont och tar tid att ge, så det är inte konstigt att han gråter när han får den. Förra gången han fick sprutan så fastnade den i kanylen så Viveka fick mecka en hel del innan hon kunde byta spruta. (Han får två sprutor men bara ett stick). Allt gick bra ändå. Fick stanna på dagvården under 2 timmar (chockberedskap). Låg och såg på "The Simpson movie" under tiden. När Elias var klar bestämde han sig för att ha nålen kvar i porten - eftersom hans värden kommer att sjukna inom några dagar och kanske behöva tankas med mer blod. Vi hoppas det blir efter julafton... Just nu är hans vita ganska låga igen. Men det som är bra för Elias är att ikväll är det sista cellgiftstabletten, Puhrenetol, sen ska han inte ha någon behandling alls fram till den den 30:e. Då slipper han bli sövd - eftersom vi fått beskedet att Elias svarat bra på behandlingen och ska "bara" ha Vincristine och starta med kortison igen. En cellgift mindre då alltså.

När vi kommit hem körde Louise och jag och handlade mat. Revben var beställt av Elias till i morgon. Vi körde till Malmö och handlade flera spännande frukter som vi inte vet vad de heter, men det är kul att testa lite nya godsaker. Apelsiner, mango, melon, passionsfrukt, fina grönsaker, 2 "jul"lådor med klementiner och äpplen, några fina lammkotletter kom med också.

Idag blev det tacos till middag. Ola och hans mamma Helene kom då precis och gjorde oss sällskap. Trevligt! Och med sig hade de en julklapp till Elias och Helene hade egen hemmagjord senap med sig. Mumsens.

Storebror Anton kom efter han tränat klart. Sen hängde vi framför TVn - jag somnade - medan värmen bara pulserade ifrån kaminen.

Av Familjen Edengrand - 21 december 2008 20:28

Nu har Chrille fått ont i ryggen igen och har svårt att röra sig... så den mesta städfixet fick jag stå för, men sparar lite till en annan dag...också.

Melanie kom och hälsade på Elias. De byggde lego och såg på film och hade det hur mysigt som helst. Åt lite glass, julgodis, pepparkakor och lussekatter.

Mormor och hennes vännina tittade förbi på en kort visit. Elias fixat med lite klappar till speciella personer. Mår fortfarande bra och njuter av att må bättre. Vi håller tummarna att det ska fortsätta på detta hållet. Sen han var i skolan är han en mycket gladare kille som tom pratar om framtiden. Det känns hoppfullt.

Imorgon väntar en ny behandling för Elias på dagvården.

Av Familjen Edengrand - 20 december 2008 21:39

Idag vaknade Elias efter en god natts sömn. Lite frukost och sedan försvann mamma iväg, hon hade bestämt träff med en god vän på stan och sedan skulle dom träffa tomtens nissar för lite inköp. Chrille for iväg med bilen och kom tillbaks med 1 kubikmeter ved som staplades i garaget för varmare stunder. Badrum 2 börjar ta form och alla fuktspärrar etc. är klara för kakling på måndag. Elias kompis Anton kom förbi och dom hade en lång stund framför datorn innan Anton cyklade hem på kvällskvisten. Vi han fråga Anton om inte han också skulle ha pyjamas på sig för det har Elias haft på sig precis hela dagen och myst rundor i. Beatrice hade besök av Sara under em/kväll och vi åt alla en god gulaschgryta till middag innan Mange hämtade hem Sara.

Elias har varit på gott humör hela pyjamasdagen och har ätit ganska bra idag.

Den nya spisen får visa färg och vi har det varmt och gott i huset och tom. Elias tar av sig mössan emellanåt!

Nu är alla klappar införskaffade, nästan! Jag vet ett som inte är klart ännu men det ska fixas nästa vecka. Mor i huset har varit snäll så tomten kommer till henne också!

Av Familjen Edengrand - 19 december 2008 14:33

Idag var det skolavslutning. Louise var uppe före tuppen för att inte missa sitt framträde på scenen på Star hotell. Elias började smila redan innan vi hunnit fram till skolan. När vi kom dit fick Beatrice syn på oss och kom springande. Hon var också glad för att Elias var där. Elias smilade och njöt av att vara i klassen! Marianne hade massor med kuligheter för sig igen. Hon hade med sig rena rama tivolitjosanapparaten som spelade och kanske lyckades några få sig en dumle. Barnen skulle slå in presenter, men de skulle hålla om en kompis och skulle därmed hjälpas åt att få ihop det. Efter detta blev det ännu fler lekar. Skollunchen bestod av "hamburgare". Något Elias har längtat efter (på riktigt) och åt tydligen massor.

Louise skolavslutning var en trevlig tillställning där lärare och elever uppträdde. Louise går på Vipans sångkör och sjöng i första akten. En rektor sjön "Oh, helga natt" osv... När detta evenemang var slut följde Louise med tillbaka till Munspelets avslutning och mös med.

När vi kom hem hade Elias ont i kinderna - han har smilat så mycket - och på hela kvällen kunde han inte sluta. Han var så glad! Vi kan inte minnas när han var glad sist. Härligt härligt!!!

Christer & jag åkte ner till stan för att förbereda den där speciella dagen som är på onsdag. Vi lyckades riktigt bra att få ihop i princip allt. Bara en lite till Bea fattas. Det blir lite mindre antal klappar, men mer mys tillsammans istället. Saker har vi  så det blir över ändå. Klapparna är genomtänkta så det ska nog bli några leenden till.

Kvällen mös vi i soffan och framför TVn och öppna spisen. Knäckte lite nötter och åt apelsiner och chips. Sen blev det högläsning, Harry Potter, innan vi somnade allihop.

Ovido - Quiz & Flashcards