Alla inlägg under januari 2009

Av Familjen Edengrand - 9 januari 2009 11:48

Nu har vi flera nya änglar. Fler finns än dem på bilden. Ingen är den andra lik...tror jag. Kostar 60kr st.

(30kr skänker vi till Barncancerfonden).

Vi har planerat att tapetsera fina fototapeter i form av hav eller liknande i 2 av rummen (alla rum har bara vita väggar...) och köpa in årsprenumationer på tidningar både till vakna föräldrar som inte kan sova, tonårstidning och kanske Kalle Anka. Andra förslag mottages tacksamt.

Av Familjen Edengrand - 9 januari 2009 00:09

Vaknade och var ledsen direkt när han vaknade. Allt var fel och blev fel. Han standardsvar om man frågar honom något är "Jag bryr mig inte". Medicinerna gör att han inte är sig själv. Blir "besatt" av mat och blir ledsen. Läkarna har sagt att han kan bli arg, men han har mest reagerat med mattankar och ledsenhet. Om 3 veckor ska han förhoppningsvis slippa att ha det så här - om vi tolkat medicinschemat rätt.

Idag ville Elias hälsa på mormor och morfar. Innan vi lämnade honom där körde vi förbi Game, och han hittade vad han sökte i spel. Kalas.

Upptäckt att han har börjat få en tendens till att få hår. Kan ana lätt att det kommer en liten millimeter som är av bebisfjunskvalité. Ögonbrynen är glesare med de finns. Ögonfransarna är klart glesare och har stora "luckor". Men det kommer tillbaka. 

Medan Elias var där passade vi på att köra till stugan och hämtade en del av soffan (2:an) som vi behöver till ovanvåningen efter "Jessicas" ommöblering. Sen handlade vi lite gott pålägg tills på söndag... Jag ska jobba i morgon eftermiddag fram till söndagmorgon kl.7, så det gäller att vara förberedd på lite besök.

På kvällen hade vi kräftskiva - en något sen (eller tidig om man så vill). Det blev ju ingen i höstas, så... Elias har tjatat om dessa kräftor i flera veckor, så när jag var och handlade på Netto och det låg några paket i frysdisken... Ja, då handlade jag dem. Jisses vilken tur, för det var nog de godaste kräftor vi ätit någonsin. Mumselimums! Elias och Beatrice tog sig en nattakräfta som Louise hoppade över. Det är ganska bra att Elias har önskekost, för han kommer med många förslag. Väldigt varierande förslag. Toppen, för det är oftast det som är problemet med att laga mat.

Av Familjen Edengrand - 8 januari 2009 21:39

Det bästa man kan ha är bra vänner! Jessica kom förbi på förmiddagen och flyttade runt möblerna på hela ovanvåningen. Snabbt och lätt. Tänk om vi haft hennes energi...  Hon är helt makalös! Det blev superbra.

Elias har mått lite bättre idag. Skönt!!! Så idag blev det av. Bara en ombokning idag. Hmm, vi vet inte vilken i ordningen men de var trevliga och sa att det inte var några problem. Vi ringde storebror Anton som hängde med. Vi hade kul och trevligt. Elias kämpade så gott han orkade. Efter en timme fick vi nästan bära honom i trappan. Benen vek sig och han var helt slut.

Vi var så glada över att Elias orkade, så vi slog på stort och gick tvärs över gatan till chinarestaurangen. Alla blev jätteglada. Åt så det stod härliga till. Elias sa att han fick extra krafter av kinamaten.

Av Familjen Edengrand - 8 januari 2009 10:05

Hej på Er alla vänner!

Snart är julen slut (om man nu inte vill fira den än till påska..). Vad skulle passa bättre än att komma hit och "julplundra" på söndag morgon? Dvs vi bjuder in Er till frukost med nybakat bröd, kaffe, the, pepparkakor, julgodissmarr och annat vi hittar i kylen och skafferiet. Ta med något gott om  Du/Ni vill för att öka på buffén, men kom hellre utan än att stanna hemma. Det kommer finnas gott till alla!

Vi skulle bli så glada om Ni kom. Elias tyckte detta var en glimrande idé. Alla vänner är lika välkomna! Huset har stort hjärterum så....VÄLKOMNA!

...om Ni vet på förhand att Ni kommer kan ni väl bara lämna att kort meddelande på nåt sätt , så vi har en hint om hur många vi blir.

Vi ses på söndag vid 10 snåret.  

Kram från oss alla!

Av Familjen Edengrand - 7 januari 2009 01:09

Idag passade jag på att hälsa på min arbetsplats - Fågelskolan. Träffade min chef, Kerstin Holmquist och hade samtal med henne. Sa att det ser svårt ut att komma tillbaka till arbetet inom en kort tid. Kanske är det lika bra att hon får räkna med att jag inte kommer alls denna terminen. I varje fall kan jag inte jobba heltid.

Christer var hos naprapaten i en hel timme. Ska dit igen på fredagmorgon. Kände sig bättre på dan, men fick ont sen på kvällen. Detta hade naprapaten varnat honom för, så det är väl som det ska då...

Elias laddade för att spela bowling under hela dagen. Vi bokade en tid till kl.16.30 så alla kunde följa med. Men ju närmare klockan blev 15, desto ledsnare blev Elias. Han insåg att han inte skulle orka att ens åka in dit.  Han blev så ledsen att han grät fler gånger. Sen är han ledsen för att han är sugen på en massa maträtter hela tiden. När han väl börjar äta, så orkar han inte så mycket. Säger att han inte kan få tankarna att sluta tänka på mat. Elias är helt matt. Orkar i princip ingenting. Ligger hela dagarna. Är tröttare än vanligt. Innan har han "bara" varit matt. Nu är han trött och apatisk - och idag även ledsen. Det är så grymt att se sitt barn må så illa. Varje dag. Inte en enda dag sen han blev sjuk har han varit helt 100 som han brukat att vara. Vi längtar till den dagen då han ska kunna gå i skolan och få träffa sina kompisar. Orka cykla. Gå ut på en skön promenad. Vad som helst "vanligt".

Han har  också hela tiden haft ont i kroppen, så man kan inte krama honom så mycket som man önskat, fast han gillar det. Ofta säger han att det gör ont. Vill att vi håller om honom, men försiktigt. Det känns som om han är en bubbla av det sköraste kristall som man måste vara extremt rädd om för att den inte ska falla i 1000 bitar. Måtte han må  mycket bättre jättesnart!

Av Familjen Edengrand - 6 januari 2009 01:29

Elias har legat i soffan i princip hela dagen. Spelat lite dataspel. Vill tjäna pengar så han kan köpa sig fler spel. Vem kan klandra honom? Det är inte så kul liv han lever. Vad ska han göra när han inte orkar vara uppe och springa som alla andra? Han orkar ju knappt gå och fixa sig själv ett glas mjölk. Gillar lego, men har svårt att bygga med det för han inte har kraften att sätta ihop bitarna... Är så trött att han har svårt att koncentrera sig på att läsa böcker. Lägger sig tidigare än innan på kvällarna och sover längre på morgnarna.

Eftersom Elias så gärna ville utnyttja sin julklappscheck på game, så åkte vi på en runda med bilen. Men Elias orkade inte med det. Behövde sitta hela tiden. Behövde stötta att bara gå. Har ont i kroppen från och till. Har blivit svullen om kinderna av kortisonet.Elias blir sugen på mat hela tiden. Vill ha alla möjliga maträtter. Helst salta. Sent på kvällen blev han helt "besatt". Ledsen och ville bestämt han kräftor, pytt i panna eller cheeseburgare.Christer körde då och handlade det till honom. En hel påse full med 10 chesseburgare utan gurka, så han kan värma dem när han vill. Då log han lite. Tyckte det var busigt (och bussigt).

Christer och jag är också ganska trötta. Christer har ont i ryggen, men beställt en tid till en naprapat tills i morgon. Jag har "spanat" in en spikmatta. Det kanske kan vara något som kan hjälpa honom?

Fixa iordning huset så det inte finns grejer överallt som vi snubblar över - det skjuter på vi till imorgon. Imorgon gör vi lika dant, precis som vi gjorde igår. Orkar inte. Vi har nog haft för mycket med allt som hänt oss det senast halvåret, så vi måste också unna oss att bara sitta lite ett tag till. Här är rent, men -suck- så rörigt. Ok, lite gör vi de flesta dagar, men med betoning på lite.

Av Familjen Edengrand - 5 januari 2009 12:55

Dagen behandling gick bra. Tycker att sprutan i benet gör ont, så han gråter när han får den. Men vincristinet bara rann in. Under tiden vi fick vänta mellan behandlingarna spelade Elias Wii-TVspel i dagrummet.

När vi var klara ville Elias ha en burgare från burger King. Jag passade på att köpa krokar i en närliggande butik. 

Nya pärlor kom med posten så vi kan göra fler söta änglar. Christer monterade ihop skåp till toaletten.

En lugn kväll utan att Elias fått några större biverkningar av sin behandling.

Av Familjen Edengrand - 4 januari 2009 23:23

Idag ville Elias absolut leka med en kompis. Vincent ringde och Elias packade ihop sitt guitarr hero spel. Precis när jag lämnat honom där kom jag på att vi glömt hans mediciner, så det blev till att köra hem igen och hämta hans kortison tabletter som han ska ta tre gånger om dan - en burk om dagen...Sen blev det till att köra en sväng till sjukhuset och hämta emlaplåster inför i morgon. Då är det dax för två cytostatika. De som han tycker är värst av alla. Den i benet gör ont och är läskig och vincristinet - den får han ont i kroppen av. Dvs både pest och kolera på en gång, stackarn.

Jag hämtade upp vär vän Ingrid i stan. Sen åt vi både gott och mycket. Ett glas vin därtill, knäckte nötter och hängde framför brasan. Puh varmt.

Tova kom och hälsade på Beatrice. De busade och hade jätteroligt. Skönt att hon också fick leka med en kompis för hon tycker det är så trist när vi inte kan "göra" nåt.

Elias gamla lärare, Linn ringde och undrade hur läget var med Elias och familjen. Berättade att hon var ledsen för att hon fick veta av Louise på stan. Hon kommer och hälsar på inom kort vilket Elias ser fram emot. Blev glad att hon ska komma.

Chrille har fogat toaletten här nere. Det blev snajsfullt på riktigt. Nu behöver vi bara en toalettstol och ett badkar... vask och Co står i garaget för ihopmontering.

Bitte ringde vid sextiden och sa att Elias hade ont i ryggen och orkade inte vara upp mer. Tre timmar orkade han. Det är mer än han orkat de sista dagarna. Ändå är det kompisarna som är halva medicinen. Utan dem skulle han bara bli ett skal utan innehåll. Gick och la sig tidigt. Trött. Orolig inför morgondagens behandling.

Ovido - Quiz & Flashcards