Direktlänk till inlägg 4 januari 2009

Elias hälsar på sin kompis Vincent

Av Familjen Edengrand - 4 januari 2009 23:23

Idag ville Elias absolut leka med en kompis. Vincent ringde och Elias packade ihop sitt guitarr hero spel. Precis när jag lämnat honom där kom jag på att vi glömt hans mediciner, så det blev till att köra hem igen och hämta hans kortison tabletter som han ska ta tre gånger om dan - en burk om dagen...Sen blev det till att köra en sväng till sjukhuset och hämta emlaplåster inför i morgon. Då är det dax för två cytostatika. De som han tycker är värst av alla. Den i benet gör ont och är läskig och vincristinet - den får han ont i kroppen av. Dvs både pest och kolera på en gång, stackarn.

Jag hämtade upp vär vän Ingrid i stan. Sen åt vi både gott och mycket. Ett glas vin därtill, knäckte nötter och hängde framför brasan. Puh varmt.

Tova kom och hälsade på Beatrice. De busade och hade jätteroligt. Skönt att hon också fick leka med en kompis för hon tycker det är så trist när vi inte kan "göra" nåt.

Elias gamla lärare, Linn ringde och undrade hur läget var med Elias och familjen. Berättade att hon var ledsen för att hon fick veta av Louise på stan. Hon kommer och hälsar på inom kort vilket Elias ser fram emot. Blev glad att hon ska komma.

Chrille har fogat toaletten här nere. Det blev snajsfullt på riktigt. Nu behöver vi bara en toalettstol och ett badkar... vask och Co står i garaget för ihopmontering.

Bitte ringde vid sextiden och sa att Elias hade ont i ryggen och orkade inte vara upp mer. Tre timmar orkade han. Det är mer än han orkat de sista dagarna. Ändå är det kompisarna som är halva medicinen. Utan dem skulle han bara bli ett skal utan innehåll. Gick och la sig tidigt. Trött. Orolig inför morgondagens behandling.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Edengrand - 6 februari 2009 23:33

Vi håller på att flytta bloggen. Den nya adressen är: http://edengrand.blogspot.com/ Välkomna! ...

Av Familjen Edengrand - 5 februari 2009 22:49

Hej!   Var ute och promenerade idag, tänkte då på handboll så klart, funderade på om man skulle dela ut lite priser och liknande till killarna när säsongen börjar lida mot sitt slut, tillexempel träningspris, årets kämpe, årets prestation, Naturli...

Av Familjen Edengrand - 5 februari 2009 21:38

Förstod direkt när Elias vaknade i morse att han mådde bättre än han gjort på 3 veckor. Han pratade så högt att man hörde vad han sa. När han sen kom upp på sängkanten, gick han in till toa, utan hjälp. När han fått på sig kläderna gick han hela väge...

Av Familjen Edengrand - 4 februari 2009 23:05

Redan tidigt hade jag en avtalad tid kl.10.00, kl.11.00 kom det 2 psykologer till Elias för att se om de kunde komma på nåt bra för honom. Så vi beskrev allt vad som hänt honom och hurdan han är som person - som frisk och hur han mår nu. Så de kommer...

Av Familjen Edengrand - 3 februari 2009 22:51

Elias lärare bestämde sig för att hans klass skulle ta bussen hit och hälsa på en kort stund. Vi fixade fika med saft och fastlagsbullar i ljusgården. Jag tror att flera av klasskompisarna tyckte det var lite skrämmande att se Elias så påverkad och t...

Ovido - Quiz & Flashcards