Direktlänk till inlägg 26 januari 2009

För mycket biverkningar

Av Familjen Edengrand - 26 januari 2009 21:54

Idag kom den store doktorn och gick igenom Elias journalanteckningar och utredningar. Han kom fram till att Elias får avbryta dexacortalbehandlingen utan nedtrappning eftersom han mår så dåligt. Han tror att hans biverkningar är så kraftiga att han måste sluta med dem direkt pga av en kraftig depression mm. Fettet i levern är orsakad av en annan cellgift. Denne ska Elias inte ska ha förräns om 2 veckor igen, så vi hoppas att hans lever ska repa sig lite innan det är dax för nästa spruta av P-asperginas. Skakningarna och smärtorna i kroppen orsakas av Vincristinet. Hans låga natrium - vet vi inte viket av cellgifterna det är som ställer till det. Så Elias fick stanna idag med och får fortsätta ha sitt saltdropp.

Elias kämpar på som innan i veckan. Svårt att veta om han är bättre än igår. Vi hoppas för hans skull att han ska börja må bättre redan i morgon.

Elias är fastande från klockan 03.00, för i morgon är det dax att sövas igen - ännu en cellgiftsbehandling ges i benmärgen.

Ja, det är mardrömslik behandling, som ges hur illa de än mår. Schemat följs till punkt och pricka. Det här är första gången de avbryter en cellgift pga av hans mående. Så oändligt maktlösa vi är. Vi har inget val än att acceptera dessa gifter som förstör Elias så. Det är det eller välja cancern och det går ju absolut inte.

I allt elände så sa stora doktorn i varje fall ja till att Elias får äta räkor igen. Dagens positiva svar. Elias blev tårögd av vetskapen att han fick det. Jag körde så klart och köpte räkor åt honom innan jag körde hem.

Under tiden besökte Elias och Chrille sjukgymnastiken. Orkade inte mycket, men han var där.

När jag hämtat Beatrice i skolan körde vi ner till Domkyrkan och tände vars ett ljus för Elias, satt där ett tag och bad att han ska få bli frisk. Sen gick vi ner och tittade på Jätten Finn och önskebrunnen.

Sen var det dax att åka till limhamn. Beatrices balettskola. Louise följde med som vanligt och efteråt var de överlyckliga och berättade förlängtansfullt om den kommande föreställningen på Palladium i maj. 

Väl hemma igen hamnade vi i soffan och såg på Bondens bröllop innan vi somnade.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Familjen Edengrand - 6 februari 2009 23:33

Vi håller på att flytta bloggen. Den nya adressen är: http://edengrand.blogspot.com/ Välkomna! ...

Av Familjen Edengrand - 5 februari 2009 22:49

Hej!   Var ute och promenerade idag, tänkte då på handboll så klart, funderade på om man skulle dela ut lite priser och liknande till killarna när säsongen börjar lida mot sitt slut, tillexempel träningspris, årets kämpe, årets prestation, Naturli...

Av Familjen Edengrand - 5 februari 2009 21:38

Förstod direkt när Elias vaknade i morse att han mådde bättre än han gjort på 3 veckor. Han pratade så högt att man hörde vad han sa. När han sen kom upp på sängkanten, gick han in till toa, utan hjälp. När han fått på sig kläderna gick han hela väge...

Av Familjen Edengrand - 4 februari 2009 23:05

Redan tidigt hade jag en avtalad tid kl.10.00, kl.11.00 kom det 2 psykologer till Elias för att se om de kunde komma på nåt bra för honom. Så vi beskrev allt vad som hänt honom och hurdan han är som person - som frisk och hur han mår nu. Så de kommer...

Av Familjen Edengrand - 3 februari 2009 22:51

Elias lärare bestämde sig för att hans klass skulle ta bussen hit och hälsa på en kort stund. Vi fixade fika med saft och fastlagsbullar i ljusgården. Jag tror att flera av klasskompisarna tyckte det var lite skrämmande att se Elias så påverkad och t...

Ovido - Quiz & Flashcards