Alla inlägg den 4 februari 2009

Av Familjen Edengrand - 4 februari 2009 23:05

Redan tidigt hade jag en avtalad tid kl.10.00, kl.11.00 kom det 2 psykologer till Elias för att se om de kunde komma på nåt bra för honom. Så vi beskrev allt vad som hänt honom och hurdan han är som person - som frisk och hur han mår nu. Så de kommer igen under nästa vecka.

Fick veta när jag kom tillbaka att Elias skulle bli opererad idag. Trots att hans värden inte var lysande. Låga vita och trombocyter på 17.

Strax därefter kom Tobba, Einar och Helga förbi. Tobba lämnade in sin avhandling till tryckeriet idag, så det är en stor dag för henne. Vi fick se ett utkast och hon läste högt där hon tackade Elias med de finaste ord och lät meddela att han inte skulle komma undan hennes läppstiftspussar.

Endokrinologen kom och berättade att de hade en plan om dosering av kortison - och en lätt undran om det är kortisonet som ställer till en annan del av Elias "omående". Prover skall tas i morgon.

KL.15.00 hade man meddelat Elias att han skulle åka upp till operation. När de inte höll tiden fick Elias "spel" och började skrika av hunger i nära en timme (är kraftigt hungrig pga av hans kortisonbehandling) , så jag fick ont i huvudet. Jag lyckades bryta skrikandet genom att få in honom i duschen (som man måste göra innan en operation) - då vägrade han gå ur denne till han skulle upp ( vi hade ingen tid - eller visste ens om det blev av alls pga av att klockan tickade på). I en timme satt han där innan Chrille lyckades få ut honom och lyckades distrahera med spel på datorn. Vi tjatade som riktigt trista föräldrar på personalen i ett att vi ville ha ett besked OM det skulle bli av och gärna när. Allt vi fick veta var att Elias läkare sagt att det SKULLE ske idag, trots att hans värden var låga.  Kvart över 6 - då fick Elias en tid. Gissa om han var på dåligt humör... Sövningen gick snabbt och vi fick vänta. Operationen tog 1,5 timme och de hade fått byta ut hela hans port-a-cath. Efter operationen fick han ligga på barnintensiven tills han vaknade. SEN fick han äta. Mormors köttbullar, pasta och ketchup. Inte mindre än 2 stora portioner åkte ner och säkert 6-7 glas dricka.

Efter detta klagade han inte utan mådde ganska så hyfsat. Tog en panodil innan han nu somnat för natten.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards