Alla inlägg den 30 september 2008

Av Familjen Edengrand - 30 september 2008 19:02

På förmiddagen hade Elias på huvudvärk och ont i ländryggen.

Varit på röntgen och röntgat käken. Elias fick stå med hakan mot ett stöd sedan gick röntgenkameran runt hela huvudet. Såg ganska rymdaktigt ut. Sedan skulle han ha en stor sak i munnen att bita i, men det gick bara inte. Svårt att ha något i munnen när man mår illa, så det fick vara.

Igår berättade Elias fröken Marianne för Elias klasskamrater vad han hade fått för sjukdom. Flera elever blev riktigt ledsna. Melanie hade ringde sin mamma direkt på jobbet under förmiddagen och var ledsen. Melanie ritade en fin teckning med en formel1bil i härliga färger och efter skolan åkte hon och mamma Cecilia hem till oss med den och en kasse röda fina äpplen. De stannade en stund och pratade med storasyster Louise.

När jag kom till Elias idag och visade upp teckningen sken han upp och sa att den teckningen har Melanie gjort innan han hunnit se vad hon skrivit på den. Han blev så glad för den. Så nu hänger den på väggen i mitt emot sin sjukhussäng - ihop med andra brev och teckningar.

Blivit av med sitt dropp idag. Vilken lättnad att kunna röra sig lite enklare och slippa höra på på droppräknarens monotona brummande. Fixande med kontakten så batteriet inte laddas ur och låter pga det. En kväll hade Lola på avd. varit vänlig och ställa in en stor bringare med vatten på bordet brevid sängen. Här står också droppställningen med droppräknaren, 5 hjul , några påsar medicin med slagar in till Elias port-a-cath och kontakt i väggen. Elias vaknar och är akut kissnödig. Reser sig ur sängen i mörkret för att snabbt ta sig till toaletten. Pang-flosch=blött av vatten på hela golvet, jättekissig, kontakten sitter fortfarande i väggen, slangen spänns, stirr, trampa i allt vattnet och rycka ur kontakten. Elias måste kissa - NU. Ja, ja det var ju bara lite vatten, men det är lite meckigt att röra sig fritt när det svajar en droppställning. Så Elias känner en befrielse utan denna mojäng.

Ätit lite bättre idag. Kunde äta en hel korvmacka och 1 glas kalvin chokladmjölk till frukost. Börjat dricka näringsdryck för att inte gå ner mer i vikt. Kvällsmaten valde han pizza igen. En 1/4 dels billyspizza är en klar ökning mot igår.

Mådde bra på kvällen och orkade gå till köket på avd.

Vår vän, Tobba, har varit på sitt dagliga besök för att uppleva varje liten förbättring hos Elias. Idag kan han röra båda sina armar och han har inte ont i dem längre! Det är helt fantastiskt! Det betyder att han nu kan gå själv på toaletten och torka sig själv och klä på sig sina egna kläder. Vilket var en omöjlighet för bara två dagar sedan. ELias har skrattat idag. Gött!

Ovido - Quiz & Flashcards